Fonemi

Fonemi

Spelen met klanken

Fonemi is een webapplicatie waarbij kinderen de vaardigheden (isoleren, analyse, synthese en manipuleren van klanken) van het fonemisch bewustzijn individueel kunnen inoefenen. Door te spelen met klanken versterken de kinderen hun fonemisch bewustzijn om zo een vlotte leesstart te maken.

Credits aankopenicon-arrow-right
Audio player music
Buil
01

Enige Vlaamse tool over fonemisch bewustzijn

Fonemi is de enige Vlaams ingesproken, louter auditieve digitale tool waarin de vier vaardigheden van het fonemisch bewustzijn aan bod komen. Bovendien worden alle fonemen correct verklankt en is de webapp op zowat elk device beschikbaar. De tool laat toe kinderen op elk moment zelfstandig te laten werken aan hun fonemisch bewustzijn.

Speels en leerrijk
02

Speels en leerrijk

Fonemi is een kleurrijke webapp waarbij Fien de kinderen doorheen de oefeningen leidt. In haar leuke huis vol kamers en dieren is altijd wel iets te doen. In elke kamer wordt een andere deelvaardigheid geoefend. Na afloop verschijnt in het raam van die kamer een dier, zodat de spelers duidelijk zien welke kamers al bezocht werden. Door het grote aantal woorden, die telkens met een tekening weergegeven worden en die bovendien steeds verklankt worden, stimuleert de webapp ook de woordenschat van kinderen.

De prachtige illustraties van Studio Céline zijn eenvoudig, speels en heel aantrekkelijk. Ze geven de webapp een rustgevende en moderne uitstraling.

Adaptief
03

Adaptief

Fonemi biedt kinderen oefeningen aan op eigen niveau. Deze oefeningen stijgen in moeilijkheidsgraad. Een pretest per vaardigheid bepaalt op welk niveau een kind start. Kinderen die een vaardigheid nog niet zo goed beheersen, krijgen extra oefeningen. Gerichte feedback per oefening helpt de kinderen stapsgewijs vooruit.

Kindvolgsysteem
04

Kindvolgsysteem

Een overzichtelijk kindvolgsysteem houdt de progressie van elk kind bij. De leerkracht kan op elk moment zien welke oefeningen het kind al dan niet succesvol doorlopen heeft. Via een signaal weet de leerkracht of bijsturing aangewezen is. Als blijkt dat een kind op een bepaald niveau blijft steken, kan de leerkracht de webapp later opnieuw inzetten door te resetten.

background-illustrations

Investeren in een vlotte leesstart voor elke leerling

De prijs voor Fonemi is gebaseerd op het aantal leerlingen die gebruik maken van de app. Je betaalt eenmalig via een overschrijving.

€3,5
per leerling*
  • icon-checkVanaf 10 leerlingen
  • icon-checkGedetailleerde rapportering per kind
  • icon-checkPersoonlijke leerkrachtaccount met alle beheersfunctionaliteiten
  • icon-checkLogin per kind om thuis verder te oefenen
  • icon-check440 oefeningen adaptief aangeboden
  • icon-checkVolledig schooljaar

* Exclusief BTW en voor een volledig schooljaar

Ga aan de slag met Fonemi in jouw school of klas

Koop het gewenste aantal credits voor je school online aan. Na ontvangst van betaling bezorgt ons team je zo snel mogelijk toegang tot de app!

Koop nu credits aanicon-arrow-right